za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Fleur van Dijk

Fleur van Dijk (11)

Beoordeel dit item
(7 stemmen)
drukte gezin met twee kinderenSinds 5 maanden is er een nieuw dametje in ons leven genaamd Wende!  Wij zijn dus nu ouders van twee dochtertjes en daarmee volgens enkele mensen in onze omgeving een “echt” gezin geworden. Enigszins huiverig was ik wel, enkele maanden voor de bevalling. Eén dochtertje konden wij naast onze intensieve banen voldoende aandacht geven, maar twee?? Wij (met name ik) lieten ons echter niet weerhouden. En terecht want toen Wende geboren werd, waren wij totaal verkocht!
Beoordeel dit item
(7 stemmen)
voor het eerst naar de basisschoolMaart, april en mei waren tumulteuze maanden voor Mirle en overigens niet alleen voor Mirle! In maart werd een nieuw zusje geboren genaamd Wende (hierover later meer..) en in april zou Mirle afscheid nemen van de crèche en dan vervolgens in mei naar de basisschool gaan. Mirle zag hier al enkele maanden naar uit want als ze naar school zou gaan dan was ze 4 jaar en dus heel groot. Wij als ouders daarentegen waren toch wat huiverig voor deze nieuwe stap. De basisschool die stipt om 8.30 begint, met meesters en juffen, toetsen die steeds vroeger beginnen, speeldates, vakanties, naschoolse opvang en ga zo maar door. De basisschool zou niet zozeer een nieuwe uitdaging zijn voor Mirle maar des te meer voor ons!
Beoordeel dit item
(11 stemmen)
ze lijkt zo op jouMirle is 4 jaar geleden geboren en oh, wat was ik in de wolken met die wolk van een baby.  Dat ben ik nog steeds, maar de lucht boven het kinderlandschap is intussen wel iets gewijzigd. Zo vond ik mijzelf gistereavond etrug achter de PC, al googlend naar “kind AND irritatie”. Het was een zware dag geweest met de kleine Mirle. Vrolijk had ik haar op woensdagochtend opgehaald bij de basisschool. Haar stepje waar ze helemaal gek mee is, had ik bij me. Een paar boodschappen doen en even naar de apotheek was het plan. Daar racete ze alweer vooruit. Gelukkig heb ik haar goed geleerd het woord “stop!” en “naast mij steppen”. Dit is natuurlijk belangrijk vanwege auto’s en fietsers die we tegenkomen maar ook voor ouderen van dagen die niet ten val moeten komen vanwege een kleuter op een step.
Beoordeel dit item
(7 stemmen)
blauwe_nagelsMirle is een meisje. Tegenwoordig is ze al 2 jaar en 3 maanden en bekijkt ze zichzelf in de spiegel als ik haar heb aangekleed, ze zegt dan vol trots: “mooi!!” De elastiekjes voor in het haar wil ze zelf uitzoeken en ook over haar schoenen heeft ze beslist een eigen mening. “Die niet!”.
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

kinderpartijtje_vanaf_welke_leeftijd.jpgSinds augustus 2010 maakt Mirle deel uit van een zogenaamde “verticale groep” in de crèche. Voor niet-ingewijden: dat betekent dat kinderen variërend van 0-4 jaar in de groep zitten. Mirle heeft het erg naar haar zin, ze bemoedert de jonge kinderen: “Ijsje (werkelijke naam Gijsje), stout!” en ze is fan van de oudere kinderen die al meer kunnen dan zijzelf. Verder heeft ze ook een vriendinnetje waar ze echt vaak mee optrekt “Rivka, kom!”, en als we Rivka toevallig tegen komen in de speeltuin bij ons in de buurt is het feest!