za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Dennis Dekker
Dennis Dekker

Dennis Dekker (25)

Beoordeel dit item
(7 stemmen)
wennen_basisschoolBijna 4 jaar, bijna basisschool. Jaja, met ingang van het nieuwe schoolseizoen gaat er het nodige veranderen in het leventje van onze spruit. En daarom heeft hij al een paar keer een wenochtendje gehad op zijn aanstaande school.
Die eerste keer was vreemd. Ik neem die woensdag graag even met u door. Want natuurlijk gaat er om die reden óók het nodige veranderen in het leventje van ons allemaal.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
angelina jolie jobDe zomer lijkt nu toch echt begonnen te zijn. Een logisch gevolg? Het bijbehorende vakantiegevoel ontluikt bij vele Nederlanders. Sommigen hebben dat gevoel overigens al langer. Want bij hen zit die daadwerkelijke vakantie er al ruimschoots op. Die harde werkers zitten nu al weer wekenlang te werken achter hun computer. Stukjes schrijven, columns verzinnen.

Sterker: die personen hebben nu al wel wéér zin in vakantie. De korte broek die thuis bij het minste of het geringste aangedaan wordt, de barbecue die buitensporig vaak brandt. U begrijpt: ik heb het moeilijk.
Beoordeel dit item
(11 stemmen)
floris jongensnaamToen zoonlief ruim een half jaar geleden te horen kreeg dat zijn aanstaande, tot dan toe  geslachtsloze, familielid ineens een neefje bleek te worden, werd hij kwaad. ‘Ik wíl een nichtje’, zo meldde hij furieus. ‘En anders niet.’

Ook van onze uitleg dat daar op dat moment vrij weinig (lees: ooit nogmaals zwanger proberen te worden en dan maar hopen) aan te doen was, bleek Job allerminst onder de indruk. ‘Ik. Wil. Geen. Neefje!’ En hij begon te huilen.

Na onze omkoopactie ‘extra verhaaltjes voorlezen’ werd hij gelukkig stil. Dat mocht ook wel, want na een paar dagen begint dat gehuil je danig de keel uit te hangen.  
Okay. Goed. Prima. Maar of hij dan wél even de naam mocht verzinnen. Dat vonden wij prima. We brachten enigszins tactisch in dat zwangere (schoon)zusje en zwager het steevast over ‘junior’ hebben, maar daar was meneertje ‘ik-ben-ruim-3-jaar-en-daardoor-lekker-koppig’ helemaal niet van onder de indruk.
Beoordeel dit item
(1 Stem)

vrijheid.jpgJe loopt de deur uit. Je houdt dat kleine knuistje stevig vast. Samen rennen we naar de schuur. De fiets wordt uit de schuur getrokken. Banden gecheckt en waar nodig opgepompt. Ik hijs hem in het kinderzitje achterop. Ik grijp het stalen ros stevig vast, opdat het redelijk topzware zwikkie, kind incluis, niet omvalt.


Beoordeel dit item
(1 Stem)

bekeuring.jpgDe politiehelm van Job. Het is een (geleende) accessoire die de laatste tijd vrij constant bijna aan z’n hoofdhuid vastgekleefd zit. Daarmee loopt hij als ware diender door de kamer te banjeren en spreekt hij iedereen vermanend toe. Zou het komen omdat wijlen opa Dekker vroeger veldwachter was? Het is niet te bewijzen, maar ’t kan maar zo, natuurlijk.

Pagina 1 van 2