do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Debora Grossi

Debora Grossi (20)

Beoordeel dit item
(1 Stem)
moederinstinctMoederinstinct ... het kwam bij mij in al zijn glorie naar boven toen Lewis dreigde te stikken in een stukje mango. Het duurde een uur alvorens ik mijn zenuwen terug in bedwang had en mijn hysterische zoon enigszins wist te kalmeren. Ik kon me daarna met de beste wil van de wereld ook niet meer voor de geest halen waar ik die "move" geleerd had, maar het heeft in ieder geval zijn leven gered. Ik wist op het moment zelf ook mijn kalmte te bewaren terwijl dat nadien ondenkbaar was. Is dat misschien wat ze bedoelen met "een moederinstinct komt op het juiste moment naar boven en hoeft niet automatisch aangeboren te zijn"?
Oef ... dan heb ik het toch.
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
kindje weg winkelIn deze column doe ik een "gevoelige" onthulling, eentje waarvan ik zeker weet dat het niet enkel mij overkomt, maar waar niet iedereen - wegens het overheersende schaamtegevoel? - openlijk voor uitkomt.
Ik heb namelijk een abonnement op "mijn kindjes kwijtraken". Jawel, afgelopen weekend ben ik er voor de zoveelste keer in geslaagd mijn jongste op een onbewaakt moment uit het oog te verliezen, waarvan deze gretig gebruik maakte om de benen te nemen.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
fantasialandIn een wereld van prinsen en prinsessen, ridders en draken, elfen en tovenaars en alle mogelijk denkbare Studio 100 figuurtjes leven King Lewis en Queen Mila. Soms al strijdend, soms gezellig naast elkaar. Hun fantasie is eindeloos en leidt hier tegenwoordig tot de gekste rollenspelen. De sint en kerstman hebben ook hun steentje bijgedragen en de verkleedkist aardig aangedikt. Het mag dan ook geen wonder heten dat we ons hier op 1 dag vaak in verschillende werelden wanen ... "Is het een vogel, is het een vliegtuig ... neen, dat is het niet ...Het is Mega Mindy die je aan de hemel ziet ..." En net als ik me laat meeslepen door het verhaal, wordt het Mega Mindy pakje terug aan de haak gehangen en stoer vervangen door lieflijk (lees prinsessen- of elfenjurkje). En zo passeren er op een dag wel een 10-tal outfits en minstens evenveel bijbehorende verhaallijnen.

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
kat en hondDe titel is een perfecte omschrijving van hoe Mila & Lewis momenteel met elkaar omgaan. Een "Tom & Jerry", "Road runner en zijn eeuwige achtervolger" ... zijn er niets tegen. Je zet ze 5 minuten bij elkaar en ze vinden gegarandeerd wel een of ander akkefietje om elkaar in de haren te vliegen. Speelgoed, wie waar zit, wiens been dat van de ander raakt ...
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
memoriesIk weet niet altijd even goed hoe of met welk onderwerp mijn column te beginnen …
Ik weet dat ik enorm graag de dingen van me afschrijf en dat het achteraf ook als een enorme opluchting aanvoelt en als ik eenmaal aan het schrijven ben, is er geen probleem. Dan stromen de woorden en zinnen er gewoon uit. Maar aanvangen … dat is een ander paar mouwen.
Pagina 1 van 2