wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Cindy de Jonge

Cindy de Jonge (12)

Beoordeel dit item
(11 stemmen)
rechts en handigEén op de tien mensen in Nederland heeft door een ongeval of aangeboren afwijking een lichamelijke handicap of chronische ziekte. Ongeveer 35.000 mensen in Nederland missen een ledemaat. De meeste door een amputatie of door een reductiedefect. Bij het laatste fluistert Wikipedia dat bij de geboorte van een kind delen van een arm en/of been ontbreken. Mijn adonis, de vader van mijn twee blonden telgen heeft zo n reductiedefect.  Ik ken mijn man al, van gezicht en arm vanaf de middelbare school. Ik stond zeker even raar te kijken toen hij na een van onze eerste dates s `morgens  tegen mij zei “ Cin, heb je mijn arm gezien”. Uit vorige columns kunt u zich misschien wel herinneren dat Rudy mijn onderbuurman was en ik jarenlang stiekem en soms 'ik geef toe' kwijlend hem stond te begluren hoe hij al zwetend met een arm zijn niet op stroom werkende grasmaaier voort stond te duwen.
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
teekVoorwoord voor mijn trouwe lezers: Op 2 mei hebben wij na een intensieve en emotionele periode afscheid moeten nemen van mijn lieve schoonmoeder. De afscheidsceremonie was overweldigend. Bijna 200 mensen gaven haar aan het eind van de ceremonie een staande ovatie.


Zwarte griezels in “het groen”
Beoordeel dit item
(8 stemmen)
diagnose terminaal7 jaar geleden. Ik heb zojuist mijn koopcontract getekend bij de notaris als ik voor de eerste keer de sleutel in het slot van de portiekdeur steek. Beneden in de hal staat een knappe slanke vrouw met een enorme bos met blonde krullen en twee tassen boodschappen gebukt bij de voordeur van de benedenwoning. Ik schat haar een jaar of 40. “Hallo” zegt ze. “Hallo, ik ben de nieuwe buurvrouw” zeg ik beleef terug.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
modderwater vakantie kleine kinderenNadat onze mannen in augustus een weekend naar Wales waren geweest om naar een wedstrijd van Chelsea te gaan waren we om. “wij gaan ook” . Kleine vorm van vrouwenwraak denk ik. Waarom verandert er in het leven van een vent vrij weinig terwijl de vrouw na het krijgen van een kindje toch voornamelijk thuis zit. Nou ja zit? Strijkt, eten maakt, flesjes geeft en vooral veel wast. Heel veel wast.
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
gezinslevenWaar zal ik het in mijn nieuwe column over hebben. Zal ik het hebben over onze eerste vakantie met Reece op de veluwe, waarbij de hele familie om en om met Reece in een draagzak hebben gelopen omdat, mijn kleine man maar niet stopte met huilen en hij over het algemeen de vakantie heeft bepaald. Ryan voor de 3e keer een scheur boven zijn oog viel omdat, meneer van een iets te hoge glijbaan wilde en dat natuurlijk zoals verwacht fout ging. Vertel iets nieuws.