do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Chantal Bonefaas|De aanhouder wint

De aanhouder wint

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
twee kinderen op kamerSinds oktober zijn we de gelukkige ouders van niet een, maar twee beeldschone kinders. Een dame en een heer. Nu sliep de jongste tot voor kort bij ons op de kamer in een wieg waar ook ik ooit in sliep. Bij gebrek aan ruimte gooiden we vorige jaar mei de slaapkamer om en maakt we een piepklein, maar knus hoekje voor onze lieve Beau. En hoewel hij vrij snel doorsliep, lag ik na ruim drie maanden nog steeds elke nacht wakker van zijn gepiep en gekreun. Bij elk geluidje zat ik rechtop in bed. Toen hij na die drie maanden ook nog eens de hemel van de wieg eraf had getrokken was een andere oplossing niet alleen wenselijk, maar eigenlijk ook noodzakelijk.


Na wat schuiven en meten en bedjes scoren op Marktplaats weten we de kamer van dochterlief om te toveren tot een krap, maar gezellig 'huisje' voor twee. Twee kinderen op één slaapkamertje gaat prima. Als alles staat, kijken we trots en tevreden naar onze zoveelste oplossing om met twee kids, twee katten, twee bonuskinderen en wijzelf op 60m2 te kunnen (over)leven. Als ik Fay en Beau 's avonds in bed leg, krijg ik bijna een verliefd gevoel. Een romantisch beeld van twee zoet slapende kindjes en de slaapkamer weer van ons alleen! Zoon en dochter vallen vrijwel direct in slaap. Dit is top!

Totdat ik om elf uur m'n bed in stap en de eerste huilend wakker schrikt. Ik vlieg uit bed om te voorkomen dat de ander wakker wordt en doe alles om Fay stil te krijgen. Ik kroel, zing, kus en dans tot ze eindelijk weer slaapt. Nog geen twee minuten later laat Beau weten dat hij zijn avondfles mist, waar Fay weer van wakker schrikt en zij het ook op een krijsen zet. Dat gaat de volgende dag net zo. En die dag daarna ook. En die dag daarna. En daarna...

Tot een week geleden. Als we bijna op het punt staan Beau zijn ledikantje terug te verhuizen naar onze slaapkamer, zijn ze 's nachts de rust zelve. Allebei om half 8 erin en klokje rond slapen, zonder huilen, jammeren en miepen. Als we 's ochtends wakker worden van de wekker, kijken m'n man en ik elkaar tevreden aan: Ondanks de wallen en het chronische slaaptekort, hebben we het toch maar weer bewezen: De aanhouder wint, ook 's nachts!Chantal van Eijck-Bonefaas is moeder van Fay (23 juni 2011) en Beau (10 oktober 2013) en werkt als online communicatie specialist a.i. bij de ANWB.

Lees meer columns van Chantal Bonefaas

Andere leuke columns:

Peuteren

Flauw zeg!

Traktatiegekte

Mijn kind wordt gepest

Vacature ouder/verzorger

Papa, niet doen!

Co-ouderschap

Zwanger solliciteren

Tips voor (aanstaande) vaders

Vijftig tinten grijs

Maandagochtendstress

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?