vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Chantal Bonefaas

Chantal Bonefaas (14)

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
speelgoedkeukentje ikeaVanochtend heb ik ontbeten met een pannekoek met zout en een lauwe kop thee. Vanavond staat er meloen met patat en ketchup op het menu. Wees niet bang, dit is geen nieuw dieet. Het is mijn dochter van bijna drie met het cadeautje dat ze twee weken geleden na een bezoek aan Ikea kreeg. Juist, dat welbekende houten keukentje inclusief kookplaat en magnetron schittert nu in onze veel te volle woonkamer. En wat is ze blij. Als een volleerde moeder maakt ze flesjes warm voor haar baby wanneer ik die van haar broer maak, als een professionele bediende brengt ze de hele dag koffie rond en ’s avonds komt de kok in haar los en smullen we van gebakken lucht. Ze heeft de tijd van haar leven.
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
twee kinderen op kamerSinds oktober zijn we de gelukkige ouders van niet een, maar twee beeldschone kinders. Een dame en een heer. Nu sliep de jongste tot voor kort bij ons op de kamer in een wieg waar ook ik ooit in sliep. Bij gebrek aan ruimte gooiden we vorige jaar mei de slaapkamer om en maakt we een piepklein, maar knus hoekje voor onze lieve Beau. En hoewel hij vrij snel doorsliep, lag ik na ruim drie maanden nog steeds elke nacht wakker van zijn gepiep en gekreun. Bij elk geluidje zat ik rechtop in bed. Toen hij na die drie maanden ook nog eens de hemel van de wieg eraf had getrokken was een andere oplossing niet alleen wenselijk, maar eigenlijk ook noodzakelijk.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
snelcursus loslatenNa een zoektocht van bijna een jaar naar een nieuwe uitdaging, was daar eind 2013 het verlossende antwoord: een interim klus bij de ANWB als online specialist. Als ik na het gesprek naar huis rijd, stromen de tranen over m’n wangen van geluk en opluchting. Ik heb altijd gedacht (en dat doe ik nog steeds) dat geld niet gelukkig maakt, maar als je tegen de bijstand zit aan te hikken wordt dat gezegde toch twijfelachtig.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
eindelijk een jongetjeTot voor kort werd ons huis(houden) gedomineerd door een harem aan dames. Mijn lief heeft twee dochters uit een eerder huwelijk en in de zomer van 2011 kwam daar onze eigen prinses bij. “Ik voel me net Robert ten Brink”, riep hij uit toen ons wonder ter wereld kwam. Roze duplo, One Direction, K3 en babypoppen zijn dagelijkse kost, van voetbal, ravotten en overhemden is hier geen sprake.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
leeuw konijn hondjesFay heeft het helemaal te pakken. Als een echte wereldreiziger ontdekt ze de wereld om haar heen. Ze wil pertinent niet meer in de buggy, speelt het liefst de hele dag buiten en vraagt of ze mag helpen met tafel dekken, koken en andere volwassen klusjes.