za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Anna Reichenbach

Anna Reichenbach (11)

Beoordeel dit item
(5 stemmen)
peuter computerspelletjeHet is wellicht niet heel pedagogisch verantwoord, maar sinds kort is mijn peuter van 3,5 fan van een xbox spelletje, Lego Marvel Superhero’s. Met de hulk, ‘ijdonmen’ (ironman), het ‘ijsmannetje’, keptun emmewica (captain America) et cetera. Hij kan inmiddels goed overweg met de controller en vindt het helemaal geweldig om te spelen. Om het voor mezelf goed te praten houd ik me maar voor dat het goed is voor zijn motorische ontwikkeling (chirurgen moeten ook steeds vaker opereren met joysticks enzo, dus je kunt niet vroeg genoeg beginnen met oefenen) en zijn taalvaardigheden. Zo praat hij tegen het beeldscherm en draagt hij ijdonmen op dat hij niet met de auto mag botsen en zegt tegen het ijsmannetje dat hij vlammen moet doven. Ja, vlammen doven. Dat hoor je niet elk kind van 3,5 zeggen.
Beoordeel dit item
(9 stemmen)
slaapgebrek babyMet de verwachting dat baby’s veel zouden slapen, werd onze zoon Olaf geboren. We wisten echter niets over de slaapcyclus van een baby. En zeker niet over die van Olaf. De eerste avond thuis legde mijn vriend hem in zijn ledikantje (want een baby hoort in zijn eigen bed te slapen – vond ik toen nog-). Er gebeurde iets ongelooflijks. Hij ging niet slapen maar bleef huilen.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
kindje_fietsAls moeder is het lastig om te blijven geloven in je eigen kunnen. Er zijn zoveel invloeden van buitenaf die je overtuigingen aan het wankelen kunnen brengen.
Zo zat ik afgelopen weekend op een verjaardag. Het zonnetje scheen, het was lekker weer.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
dwarse peuter ochtendstressHoeveel ouders zouden elke ochtend druk bezig zijn met het wegbrengen van hun kroost naar school, het kinderdagverblijf of de gastouder? Of de kinderen in hun pyjama brengen naar hun opa en of oma om zo tijd te besparen?
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
dood leidt tot nieuw levenElke vrouw heeft haar eigen beweegredenen om moeder te willen worden. Sommige vrouwen doen dat omdat ze zich geroepen voelen. Voor anderen is het een logische stap in hun leven en relatie. Sommige vrouwen willen moeder worden om hun relatie ermee te redden en anderen kiezen er niet bewust voor maar gebeurt ‘het’ gewoon.