di12122017

dinsdag 12 december 2017

Je bent hier:Home|Columns|Alies Ouwens

Alies Ouwens (6)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

neef.jpgHoe vaak krijgt ze een schone luier?
Steeds voor een fles en als ze gepoept heeft.
O ja
Wat is dat plekje bij haar oor?
Dat is een aardbeienvlekje, dat hebben kinderen die te vroeg geboren zijn heel vaak
Aha
Hoe vaak krijgt ze schone kleren aan?’  
Iedere dag een schone romper en shirt en om de dag een schone broek.
Net als wij dus
Waarom leg je je hand op haar buik?
Dan weet ze dat ik bij haar ben en voelt ze zich niet alleen.
Okee

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

alies3.jpgHet is half één, tijd voor Inke’s middagdutje. Zelf heb ik er niet zoveel zin in, ik vind het veel gezelliger om haar om me heen te hebben. Maar goed, schone luier, slaapzakje aan en lekker instoppen. Inke begint gelijk te protesteren: ‘hoezo moet ik NU naar bed?’. Heel pedagogisch verantwoord vertel ik dat het tijd is voor een tukkie en dat we daarna weer gaan spelen. Maar stiekem hoop ik dat ze blijft strubbelen, als Inke namelijk blijft protesteren, doen we samen een dutje in het grote bed. Maar eerst volgens het boekje netjes in haar eigen bed….

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

handige_baby-uitzetlijst.jpgEen nachtje bij opa en oma slapen met Inke:
• een koffertje met kleren,
• kinderwagenonderstel en –reiswieg
• autostoeltje en isofix
• shopper gevuld flessenwarmer, voeding, babyfoon, thermosfles etc.
• luiertas (met inhoud)
• en een kleine weekendtas voor Michiel en mij

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

beginnen_met_babyzwemmen.jpgAfgelopen week was het zover: beginnen met babyzwemmen! De zwembroek was al twee weken in huis en nu Inke genoeg dijen had, zakte hij niet meer af.

Ik was een beetje zenuwachtig. Dat had twee redenen:
Ten eerste vind ik zwemmen in m'n eentje al een gedoe. Spullen inpakken (niets vergeten?) naar het zwembad, omkleden in zo’n hokje waar je nooit weet hoe je alles moet neerleggen, de hindernis kluisjes, in het zwembad een stoel veroveren en dan eindelijk zwemmen. Eenmaal uitgezwommen alles in omgekeerde volgorde, maar dan met druppend haar, nattigheid tussen je tenen, klamme handdoek en een volle blaas (want naar het toilet in een zwembad….). Aangezien (ik denk dat) Inke veel spullen nodig heeft, werd dat vast gesleep en gedoe in het kwadraat.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

gegroeid_kleintje.jpg‘Oooo, wat een kleintje!’, ‘Oh, wat is ze gegroeid!’, twee opmerkingen die nog geen tien seconden na elkaar gemaakt werden. De eerste van iemand die ik niet ken, de ander van de moeder van een vriendin.

De feiten over Inke: 3235 gram en 49 centimeter met drie maanden.
Dat betekent dat ze sinds haar geboorte ruim 3x zo veel weegt en bijna 1,5x zo lang is. Als ‘standaard’ kinderen (van 3500 gram en 50 centimeter bij hun geboorte) dat doen, wegen ze met drie maanden ruim 10 kilo en zijn ze 75 centimeter……