do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Alice Mous|Test-ster

Test-ster

Beoordeel dit item
(8 stemmen)
teststerIk zal meteen maar met de deur in huis vallen, het heeft geen zin om er nog langer omheen te draaien. Het is niet iets schokkends, niet iets waarmee ik het 6 uur journaal zal bereiken maar volgens mij wel iets typisch Nederlands. Ik ben een Tester! Zo het hoge woord is eruit en het deed geen eens pijn. Oja en eerlijkheids halve, het liefst een gratis Tester. Dat klinkt dan net weer een beetje sneuer, jammer. Ik kan me nog een reclame van vroeger herinneren:"Je bent een Hollander, of niet." Daar ging het ook om goedkoop of gratis, dacht ik. Ik denk dat die slogan ook wel op mij slaat.

 
Ik ben een Tester zolang als ik me al kan herinneren. Vroeger liep ik als klein kind al alle winkels af voor "gratis proefmonstertjes". Het magische woord hierin was natuurlijk Gratis. Het gros van de monstertjes was aan mij niet besteed. Wat moest ik als 8-jarige met een celverstevigende 65+ creme? Niets!! Maar het was wel gratis! Ik had een hele verzameling glazen staafjes met "parfum". Sommige luchtjes zouden niet misstaan op een openbaar toilet. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had ze toch maar mooi Gratis gehad. Kleine lippenstifjes in de meest afzichtelijke kleuren? Ik had ze voor je. Gratis.
 
Ik werd groter, ouder en wijzer maar dat hield niet in dat ik stopte met "Testen". Het sprak wel voor me dat ik als (jong) volwassene niet meer de winkels afging om spulletjes te vragen. Nee nu had ik andere bronnen aangeboord. Internet had mijn huisje ontdekt en ik had natuurlijk alle sites met "gratis testproducten" ontdekt. Een waar Walhalla ontvouwde er zich voor me. Alles vroeg ik aan en overal schreef ik me op in. Ook andere "verblijde" ik met producten. Mijn moeder heeft wat een keren gebeld met de vraag of de "Tena Lady/ tampons/ kipproducten (die zij niet lusten maar die naar mij doorkonden) etc toevallig weer door mij aangevraagd waren". Ik had nooit echt het idee dat ze er heel erg blij mee was. Ik dacht dan alleen maar: "Hallo,het is gratis hoor, je krijgt het." Maar ja, misschien sloeg ik een beetje door, kreeg ik een waas voor mijn ogen. Chris heeft ook wel eens zuchtend bij de brievenbus gestaan als hij de tubes tandpasta, flesjes badschuim, pakjes maandverband/inlegkruisjes/tampons en de stoom/bak/braad maaltijden er uit stond te vissen. Ik denk dat jullie wel kunnen raden wat ik dan dacht.
 
Inmiddels ben ik iets anders gaan testen. Ik heb me bij een paar sites ingeschreven en dan kan ik me inschrijven als er weer iets getest moet worden. Nu gaat het om het "echte" werk. Van alles is het huis al ingekomen. Van electrische tandenborstels, drank, geurstekkers, suikervrije snoep, sapjes tot aan een dubieus afval product dat voor de Nederlandse apothekers getest moest worden. Dit jaar op 2 januari moest ik daar mee beginnen. Ik zag het al helemaal voor me, op kosten van de apothekers ging ik slank het nieuwe jaar in. Vergeet het maar! Het resultaat was een chronische verstopping en 3 kilo erbij. Nouja, je kan niet altijd geluk hebben. Dit houdt echter niet in dat ik ben gaan nadenken over mijn hele test-gebeuren. Nee hoor, laat iets gratis voorbij komen en ik hoor en zie niets meer, ik krijg een soort van tunnelvisie.
 
Deze week wordt er weer een nieuw testproduct afgegeven. Ik ga een smeerkaas testen. Allemaal lekkere recepten krijg ik erbij. Nooit geweten dat je dit ook warm kon gebruiken. Ik kan niet wachten om te beginnen. Mijn testhart begint al helemaal in vervoering te raken. Als straks de postbode de doos komt afgeven dan sta ik als een kind op pakjesavond te jubellen. Ik word dan zenuwachtig en krijg het pakket bijna niet open. En dan weet ik al wat er in zit!! .
 
Sorry voor mijn gezin maar ik kan ze nu al vertellen dat ik nooit zal stoppen met mijn "Testen". Laat mij lekker denken dat ik een kleine bijdrage aan de maatschappij lever. Ik bedoel, wie wil er nu niet weten hoe ik de Tortilla`s met ham en tuinkruiden beoordeel?
 
Alice Mous, moeder van 4 kinderen (11, 8, 3 jaar en 1,5 jaar)

Lees hier meer columns van Alice Mous

Andere leuke columns:

Mini-Me

Wennen op de basisschool

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?

Slaapgebrek door baby: doorbijten maar

Kinderpartijtje hoera, of toch niet?

Overig:

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan                      
             
Meer in deze categorie: Alice-tijd »