vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Alice Mous|GPS (Geen Paniek Spoorzoekend)

GPS (Geen Paniek Spoorzoekend)

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
gps in bos met kinderenHet was de laatste tijd mooi droog weer geweest dus Chris en ik hadden besloten om met de meiden nog even het bos in te gaan. De jongens zaten op school dus als we nu zouden vertrekken waren we ruim op tijd terug. Hmmm, jaja. Zoals gewoonlijk ziet het er op papier beter uit dan in werkelijkheid.

 
We wonen vlakbij het bos en de rand van het bos is inmiddels voor mij redelijk bekend terrein. Ik ben zoals bekend wel een ontzettende angsthaas en ik zal dus ook niet snel van de paden afgaan en ik zal al helemaal geen vreemd pad volgen. Stel je voor dat ik verdwaal en nooit meer thuiskom (het bos is echt heel klein maar toch)! Broodkruimels zijn in deze tijd van het jaar niet betrouwbaar. Voor je het weet heb je een spoor van hongerige muizen, herten en andere bosbeesten achter je aan en ben je het spoor volledig duister. Nee, mijn route is mij heilig en daar wijken we niet zomaar vanaf.
 
Maar ja, dan heb je Chris bij je en Chris heeft altijd het idee dat hij een soort veredelde Bear Grills is die het bos op zijn duimpje kent. Chris houdt niet van gebaande paden, Chris houdt van "avontuur" zoals hij dat dan treiterend kan zeggen. Hij stapt dan dus heel demonstratief van "mijn" route af en loopt stug maar vooral snel door zodat ik wel moet volgen. En dan begint het bij mij, de buikpijn en de opkomende paniek nemen bezit van mij. Iedere keer vraag ik weer of "hij de weg nog wel weet", of "we echt niet terug moeten nu we de weg nog weten". Maar nee, meneer stapt stug door want hij "weet de weg" zegt hij, terwijl hij weer een volgend vreemd zijweggetje inslaat. Hij wijst mij op rode en bruine paddestoelen die mij totaal niet meer kunnen boeien of ik moet ze kunnen opeten als we echt hopeloos verdwaald blijken te zijn. De meiden kijken of Plop thuis is maar ik kijk alleen maar of ik nog ontvangst heb met mijn mobiel.
 
Niets komt mij hier bekend voor. Maar ja hoe bekend kan een boom je voorkomen? Lijken ze niet allemaal op elkaar? Ik wist niet dat het bos zoveel weggetjes had. Wat nou klein bos! Voor mijn gevoel zijn we hopeloos verdwaald en zie ik mijn jongens waarschijnlijk nooit meer terug. Ik weet niet hoe ik vuur moet maken. Trouwens het hout is nat. Ik heb geen luiers voor Alyssa mee en hoe lang kan je overleven op 12 mini pepermuntjes? Plop geeft ook al nergens thuis dus op zijn beroemde koeken hoeven we vanavond ook al niet te rekenen. Nee, in mijn gedachten is dit een verloren zaak. Mijn ontvangst word steeds moeizamer en mijn brok in mijn keel wordt steeds groter. Ik zeg nog quasi grappig dat ik gelukkig een rolletje peppermunt bij me heb waar we met zijn vieren de nacht op door kunnen komen.
 
Ineens krijg ik een berichtje van Nick binnen:"Mam, wat denk je dat ik voor mijn topo heb gehaald?" Ik antwoord snel:"Geen idee, maar we zijn verdwaald in het bos"....Geen ontvangst meer, zelfs mijn eigen zoon kan nu geen reddingsoperatie meer opstarten! Chris probeert mij gerust te stellen door te zeggen dat "we niet verdwaald zijn, maar op een geografisch onbekende plek zijn" maar dat helpt ook niet echt. Ik kan alleen maar hardop zeggen:"ZIE JE WEL!!" Blinde paniek neemt bijna bezit van me. Chris loopt stug vrolijk door met de meiden, genietend van de omgeving. Ik geniet allang niet meer. Ik moet wel doorlopen maar ondertussen schiet er van alles door mijn hoofd. Al die tijd loop ik daar achter Chris aan te stappen met mijn arm in de lucht om maar te kijken of ik weer een GPS signaal kan opvangen.
 
En dan gebeurt het ondenkbare. Halleluja!! Ik heb ontvangst! Mijn redding is nabij en het zal niet lang meer duren of ook ik kan weer genieten van de paddestoelen. "Ehm, schat, zou je me even kunnen uitleggen hoe de GPS werkt. Ik snap niet goed welke kant we oplopen en hoe ik het pijltje moet houden."

Alice Mous, moeder van 4 kinderen (12, 9, 3 jaar en 2 jaar)

Lees hier meer columns van Alice Mous

Andere leuke columns:

De lasten van een man

Afvallen met appelflappen

Modderwater

Doldwaze rit

Maandagochtendstress

Manlief is papa!

Maandagochtendstress

Sexy mama

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?

Overig:

Overzicht leukste buitenspeelspelletjes

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan