vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Alice Mous|Altijd checken!

Altijd checken! Speciaal

Beoordeel dit item
(17 stemmen)
altijd_checkenIneens weet ik weer waarom het verstandig is om altijd eerst in de spiegel te kijken voordat je weggaat. Met dank aan dochterlief heb ik deze wijze les weer geleerd. Zoals eerder geschreven is Kayleigh een grote fan van de make up kwast en ze zoekt dan ook altijd "vrijwilligers" die onder handen genomen willen worden.

 
Vanochtend was ik weer eens de gelukkige. Eerst werden mijn nagels gelakt in een leuke zuurstokroze kleur. Kayleigh lakt van top naar knokkel. Ze is niet gebonden aan nagelriemen of wat dan ook. Zolang er verf op de kwast zit schildert ze door. Het resultaat was op zijn zachts gezegd verbluffend. Daarna werden mijn lippen met een chemische roze kleur ingesmeerd. Het rook lekkerder dan het eruit zag maar dat terzijde. Goed hydrateren is haar motto dus er gaan meerdere lagen op. Daarna waren mijn ogen aan de beurt. En met oog bedoel ik het hele oog. Een wenkbrauw zit er niet als stoplijn maar als "het oog eindigt hier bijna" lijn dus de wenkbrauw word ook altijd mooi meegekleurd. Sinds kort doet Kayltje eerst het ene oog en daarna het andere. Ze was druk met mijn linkeroog bezig toen de telefoon ging en zij maar even wat anders ging doen.
 
Toen ik klaar was aan de telefoon ben ik met de dagelijkse dingen verder gegaan. Dat houdt eigenlijk in dat ik de troep opruim en de troep opruim en als ik nog tijd over heb de troep opruim. Toen Alyssa naar bed was, ben ik snel met Kayleigh naar de winkel gegaan. Bij het afrekenen zag ik mijn suikerspinnagels die ik maar een beetje probeerde te verbergen. Helaas ben ik hier nog altijd een vreemde eend in de bijt dus kom ik weinig bekenden tegen waardoor we altijd snel weer thuis zijn.
 
Thuis heb ik de boodschappen opgeruimd en ben ik naar het toilet gegaan. Toen ik opstond en in de spiegel keek, kon ik alleen maar mijn hand voor mijn mond doen. Dit meen je niet, ik schaamde me kapot. Je raadt het al. Ik was dus gewoon naar de winkel gegaan, vers in de plamuur! Ik heb dus door de supermarkt gelopen met mijn chemische roze lippen, die overigens niet netjes binnen de lijntjes waren ingekleurd!! Mijn rechteroog was ook erg apart, het leek nog het meest op een vuistslag vol op mijn oogkas. De wenkbrauw was blauw met iets grijs en het ooglid was donkerblauw met een streepje lila. Ook dit was natuurlijk weer niet netjes binnen de lijntjes. Uiteindelijk heb ik brullend van het lachen mijn gezicht maar schoon gemaakt.
 
Nu ik erover nadenk is het misschien niet zo heel raar dat ik nog steeds een vreemde eend in de bijt ben en er niemand tegen me praat in de winkels....

Alice Mous, moeder van 4 kinderen (11, 8, 3 jaar en 1,5 jaar)

Lees hier meer columns van Alice Mous

Andere leuke columns:

Spiegeltje aan de wand

Babyblues

Recordpoging baby

Hoe egoïstisch kun je zijn?

Hoe doen andere ouders dat?

Extreme zwangerschapsmisselijkheid eerste maanden

Slaapgebrek door baby: doorbijten maar

Ritme zoeken met baby

Zij heet Floris

Post zwangerschapsgarderobe

Kinderpartijtje hoera, of toch niet?

Overig:

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan