ma19022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Alice Mous|Als alles anders gaat: geniet!

Als alles anders gaat: geniet!

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
rug masserenKerst is het feest van heerlijk samen zijn met je familie, geen tijdsdruk, deathlines of wat dan ook maar simpelweg genieten. Eerste kerstdag is bij ons precies zo gegaan. Wel de deur uit, maar verder niets. Als tweede kerstdag ook zo wordt dan wordt het een Kerst voor in de boekjes. Nou, dat werd het maar dan niet zoals gehoopt.


Op tweede kerstdag word ik wakker omdat ik mij niet kan omdraaien. Pijn!! Met veel pijn en moeite kom ik rechtop in bed en besef dat ik het vreselijk in mijn rug en heup heb. Als ik naar beneden ben gestrompeld installeer ik mij op de plek die voor de komende 3 dagen mijn beste vriend zal worden, de bank. Gelukkig hoeven we nergens naartoe en kan ik vanaf mijn "troon" perfect het kerstdiner delegeren.

De volgende dag word ik wakker met nog meer pijn maar daar blijft het niet bij...buikgriep!! Geweldig. Naar de wc moeten rennen en niet kunnen rennen. Deze dag eis ik 2 plekken op, mijn vertrouwde bank maar nu ook, helaas, de wc.

Manlief heeft de matrassen gedraaid dus dag 3 zal echt wel beter gaan. Zucht, geen verbetering. Na gepraat te hebben met een vriendin besluit ik een osteopaat te bellen en gelukkig kan ik de dag erna terecht. Maar niet getreurd, ik blijk mijn eigen masseuse in huis te hebben.

Kayleigh wil altijd graag masseren (lees: met nagels krabben) en ruikt nu ook haar kans. Of ik even lekker op mijn buik op de bank wil gaan liggen. Normaal geen probleem maar nu is het haast ondoenlijk om plat op de bank te komen en dan ook nog een mijn rug recht te houden zodat de pijn te doen is. Als ik mij niet al te elegant heb neergelegd gaat Kayleigh eens flink duwen om te voelen waar het precies zit. Auw!! Met een doorgezakte rug lig ik bijna hyperventilerend op de bank. "Ja, schat daar zit het"

Kayleigh wil het goed aanpakken dus YouTube moet erbij gepakt worden. "Hoe geef ik een goede en lekkere massage op de rug van mama" spreekt ze in. Wonder boven wonder duikt er toch iets op. Het blijkt een zweverige man die ze snel weer weggedrukt. Nadat ik "zelf rugmassage doen" heb ingesproken ga ik weer liggen. Kayleigh heeft wat gevonden maar moet de tablet kwijt. Waar beter dan vol op mijn hoofd met het speakertje recht boven mijn oor? Heerlijk ontspannen zo.

Papa heeft olie gepakt en nu gaat ze beginnen. Het eerste filmpje gaat te snel. De tweede is te volgen maar er wordt aardig ruw in gedaan zodat mijn hoofd steeds stuitert en ze weinig kan volgen omdat de tablet van mijn hoofd glijdt. Haar handen blijken ook nog eens te vet zodat ze niet makkelijk kan scrollen. Dan de houten tablet standaard er maar bij pakken. Nadat ze deze 2 keer vol op mijn hoofd heeft laten vallen vanwege haar gladde handen staat hij goed. Volgende filmpje wordt aangeklikt. Frans!! Niet te volgen dus verder zoeken terwijl ik het inmiddels aardig koud heb.

Ineens is ze weg om mij een minuut later een hartverzakking te bezorgen. De olie was niets, water is veel prettiger vond ze. IJskoud water wel te verstaan. Ik schiet van schrik omhoog en wist niet dat ik nog zo lenig was. Weet je wat Kayleigh, ik vind het zalig maar het is helaas toch echt bedtijd voor jou. Ze gaat akkoord als ze morgen weer mag masseren. Ja, leuk, goed idee...

Het stomme is dat de massage nou niet bepaald ontspannen was, op geen enkel punt maar ik heb intens genoten. Als we nu morgen zelf de tablet klaarzetten, alles goed inspreken op Nederlandse filmpjes en haar water heerlijk 37 graden maken dan krijg ik een verlaat kerstcadeau... heerlijk niets moeten en alleen maar genieten.

Alice Mous, moeder van 4 kinderen (16, 13, 7 jaar en 6 jaar)

Lees hier meer columns van Alice Mous

Lees ook onze leuke columns:

Meer mannen voor de klas

Afscheidsritueel op het kinderdagverblijf

Ultieme horror: de indoorspeeltuin

Aan alle wanhopige moeder en vaders met slaapgebrek

Slapen is voor watjes

29 Tips om je kind zindelijk te laten worden

Ochtendstress


Geniet er maar van!

Vacature ouder/verzorger (meer dan fulltime)

Controlfreak

Altijd checken!

Recordpoging baby

Meer in deze categorie: « Kleine meisjes worden groot