vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Tips Werkende Ouders
Beoordeel dit item
(1 Stem)

kinderen hondTien tips om je hond zo gezond en fit mogelijk te houden

De band tussen mens en hond is al meer dan 30.000 jaar oud. We kunnen rustig zeggen dat van alle dieren die naast ons leven de hond écht in aanmerking komt voor de titel "beste vriend van de mens". Onze vrienden wensen we het allerbeste. Geldt dit ook voor onze trouwe viervoeters? In de praktijk zien we wel eens minder gelukkige situaties. Deze zijn te voorkomen met deze tien simpele tips.
Beoordeel dit item
(1 Stem)

computervaardighedenJouw kans op werk vergroten

Wil jij jouw kans op werk vergroten? Of ben je op zoek naar een andere baan en ben je onzeker over jouw computervaardigheden? Je bent zeker niet de enige. Natuurlijk heeft iedere vader of moeder in Nederland wel eens een computer in handen gehad. Onze kinderen lijken ermee geboren te zijn om razendsnel alles door te hebben op elektronische apparaten. Maar aangezien het ons niet met de paplepel is ingegoten, zullen wij er iets meer moeite voor moeten doen. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het je veel zelfvertrouwen geven als je jouw kennis over verschillende computerprogramma’s kunt opfrissen of vergroten. En ook voor thuis is het een mooie aanvulling om dit te leren.
Beoordeel dit item
(11 stemmen)
Sourcy Water FruitsmaakjeIk heb het geluk dat mijn kinderen tevreden zijn met een glas water. Toch merk ik dat ook zij daar een keer klaar mee zijn, met name in de zomer als ze meer dorst hebben, willen ze gewoon even wat anders. Geen water, geen thee, gewoon even wat met een smaakje. Hierdoor grijp ik sneller naar iets van limonade.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
pasgeboren baby in draagzakWaar zijn de dagen dat ik nog wel eens uitgerust uit mijn bed kwam. Dat ik zonder probleem met een fris gevoel en zonder zwaar gemoed het ochtendritueel met mijn kinderen opstartte. Met grote tegenzin en een hoofd vol watten verlaat ik mijn warme nestje waar ik die nacht al 15x eerder uit ben geweest. De laatste keer was 1,5 uur geleden, dat was de langste keer en tevens mijn diepste slaap. De reden van deze absolute terror in huis? Deze terror, waar we uiteindelijk allemaal onder lijden?
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
KarvanWij hebben eigenlijk altijd wel een fles Karvan Cévitam in huis, aangezien er naast water aardig wat aanmaaklimonade wordt gedronken. Fijn dus dat we de nieuwe varianten van Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd eens mochten proberen. De receptuur is verbeterd, waardoor de smaak nu véééél lekkerder is. Ik ben benieuwd.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
afwijking oogje kindje 3 jaarIn mijn allereerste blog schreef ik over mijn jongste dochter en de afwijking/blindheid aan haar ene oogje. Ik beloofde ook meer hierover te schrijven als ik meer wist. Dit heb ik gedaan toen ze rond het jaar was, maar er is intussen weer wat meer informatie die ik graag met jullie wil delen en wat dingen waar ik soms tegen aan loop.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
Ieder jaar rond deze tijd, is het weer zover: tijd om je belastingaangifte te doen. Ik kijk zelf altijd naar dit moment uit. Meestal krijg ik namelijk geld van de Belastingdienst terug en dat vind ik een heerlijk vooruitzicht; wie wil er geen geld terugkrijgen? Ik hoef dan alleen nog maar die belastingaangifte in te vullen en dan weet ik of en hoeveel ik terug krijg…
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Kinderen smartphonesZodra een kind is geboren gaat de ontwikkeling direct van start. Een kind is met niets anders bezig dan theorieën bedenken over de wereld om zich heen, om vervolgens te kijken of deze kloppen. Spelen, testen, leren en conclusies trekken. Op onbewust niveau wordt echter razendsnel een verkeerde verbinding gelegd! Vooral wanneer ouders consequent bepaald gedrag vertonen.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
papa leert vlechten‘Mama, je moet tegen papa zeggen dat wij ECHT vlechten willen’.
We staan in de donkere kou voor de schuurdeur en ik steek net de sleutel in het slot. Om het belang van de kwestie te onderstrepen herhaalt Isabel haar woorden nog eens – nu geïllustreerd door een theatrale stamp op de grond. Haar zusje stampt fanatiek mee. Terwijl ik met moeite een lachbui onderdruk beloof ik haar zo plechtig mogelijk dat ik vanavond met papa zal praten. Enigszins gerustgesteld stuiven ze de tuin in – hun tot op de schouders uitgezakte paardenstaartjes vrolijk achter zich aan zwiepend.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
rug masserenKerst is het feest van heerlijk samen zijn met je familie, geen tijdsdruk, deathlines of wat dan ook maar simpelweg genieten. Eerste kerstdag is bij ons precies zo gegaan. Wel de deur uit, maar verder niets. Als tweede kerstdag ook zo wordt dan wordt het een Kerst voor in de boekjes. Nou, dat werd het maar dan niet zoals gehoopt.