za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Voeding|Leestip: Eten voor de Kleintjes

Leestip: Eten voor de Kleintjes

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

baby_dreumes_peuter_aan_het_eten.jpgAls je baby toe is aan bijvoeding is het boek 'Eten voor de kleintjes' (voorheen 'Van borst tot boterham) een must om te hebben. Stap voor stap laat Stefan Kleintjes je zien wat je baby allemaal kan eten, wat gezond is, en op welke manier je dit het beste kunt geven. Dit boek sluit perfect aan op de borstvoeding. Dus ideaal als je borstvoeding wilt blijven geven of eventueel wilt (deels) wilt afbouwen. Er staat tevens veel nuttige achtergrondinformatie in over allerlei aspecten van voeding.

 


 

Een kookboek vol met gezonde en lekkere recepten voor je baby, dreumes en peuter

In dit kookboek vol met recepten voor je baby, dreumes en peuter staat ook veel handige achtergrondinformatie. Er staat informatie in die tijdens je zwangerschap al interessant is en vervolgens voor tijdens de eerste 6 maanden borstvoeding (de eerste 74 pagina's). Dus je kunt dit boek al eerder kopen dan dat je gaat beginnen met bijvoeding. Maar het onderwerp bijvoeding en recepten voor je baby, dreumes en peuter is wel het hoofdonderwerp van dit boek.

Groeicurve borstvoedingskinderen anders dan van kunstvoedingskinderen

Zo lezen we bijvoorbeeld dat de groeicurve van borstvoedingskinderen afwijkt van kinderen die kunstvoeding krijgen. Niet erg, maar wel iets om rekening mee te houden. Kinderen die borstvoeding krijgen groeien in de derde en vierde maand relatief minder snel dan hun leeftijdsgenoten die kunstvoeding krijgen. Als je pech hebt, word je als moeder naar huis gestuurd met het gevoel dat je niet genoeg melk hebt omdat je kind niet genoeg zou groeien. Terwijl eigenlijk de borstvoedingskinderen de natuurlijke norm moeten zijn. Interessant om te lezen dus, als je borstvoeding geeft of van plan bent om te gaan geven.

In het kort de inhoudsopgave:

  • De basis voor een gezonde voeding: hoe gaat dat in de zwangerschap?
  • De eerste 6 maanden: over je eigen voeding en andere zaken die met borstvoeding te maken hebben
  • Bijvoeding: wennen aan bijvoeding, vanaf de zevende maand tot 1,5 jaar
  • Recepten van een half tot 1,5 jaar
  • De voeding van 1,5 tot 2,5 jaar: de peuterperiode
  • Menusuggesties van 1,5 tot 2,5 jaar

Je kunt het boek 'Eten voor de kleintjes' o.a. hier bestellen.

{mos_fb_discuss:23}

GRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.