vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Voeding|Alle baby's aan de vis!

Alle baby's aan de vis!

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

vis vermindert kans op eczeem voor babyBaby’s die voor hun negende maand vis krijgen, hebben minder kans op het ontwikkelen van eczeem. Dat blijkt uit Zweeds onderzoek, gepubliceerd in Archives of Disease in Childhood.

Zweedse wetenschappers onderzochten de gezondheid van kinderen in 5000 gezinnen. Zij ontdekten dat vroege introductie van vis het risico op eczeem met een kwart vermindert. 

Borstvoeding, de leeftijd waarop zuivel werd geïntroduceerd en de aanwezigheid van een huisdier hadden allemaal geen invloed op eczeemontwikkeling volgens dit onderzoek. Maar het geven van vis voor de leeftijd van negen maanden reduceerde het risico met maar liefst 25 procent.

“Het feit dat vis rijk is aan omega 3-vetzuren zou dit effect kunnen verklaren”, geven de onderzoekers aan.

 

Alle vis is goed voor je baby!

De onderzoekers melden verder dat er geen verschil is tussen het eten van witte vis en andere vistypes die rijker zijn aan omega 3.

 

Pas op bij baby's met allergieën

Pas echter op als je baby een verhoogde kans heeft op allergieën. Vis is één van de levensmiddelen waar baby’s met een verhoogde kans op allergieën meer kans op hebben slecht op te reageren (net als op koemelk, kippenei, noten, soja). Overleg dit met je consultatiebureau of huisarts.

Lees hier meer over 'Eten voor de kleintjes'

Ga hier direct naar de recepten op het forum.

{mos_fb_discuss:23}

GRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.