vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Voeding
Je baby en voeding

Voeding (5)

Beoordeel dit item
(5 stemmen)
tafelrituelenIk kwam deze video tegen en dat deed mij denken aan de tafelrituelen bij ons thuis. Toen mijn kleintje vast voedsel ging eten, wist ik zeker: ‘Ik zou hem alles aanbieden en hij zou alles opsmikkelen.’ Het begon ook allemaal zo goed, met de geprakte worteltjes en sperzieboontjes die langzaam over gingen in de hele worteltjes en sperzieboontjes. Mijn kleine rakker vond alles even lekker.
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

lachende_groente.jpgOnderstaande groentes zijn uitermate geschikte als eerste hapje voor je baby als je gaat beginnen met bijvoeding. De meeste baby's moeten even wennen, maar zijn ook erg nieuwsgierig naar nieuwe smaken en vinden het heerlijk. Is jouw baby niet zo gecharmeerd van een nieuwe smaak probeert het dan na een week gewoon weer opnieuw. Het kan best een tijdje duren voordat je baby aan een nieuwe smaak is gewend.

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

wanneer starten met bijvoeding.jpgAls je volledige borstvoeding geeft, heeft je kindje tot 6 maanden echt niets anders nodig. De babyvoedingindustrie zet in op bijvoeding vanaf 4 maanden, maar dit is echt niet nodig. Als je kindje aanleg heeft voor allergieën, astma en eczeem vergroot dit zelfs de kans hierop. Maar ook als dat niet het geval is, kun je het beste wachten tot je kindje 6 maanden oud is. Rond die tijd is het darmstelsel van je kleintje voldoende uitgerijpt om goed met bijvoeding om te gaan. Aan de andere kant, het kijkt ook niet op een week meer of minder.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

vis vermindert kans op eczeem voor babyBaby’s die voor hun negende maand vis krijgen, hebben minder kans op het ontwikkelen van eczeem. Dat blijkt uit Zweeds onderzoek, gepubliceerd in Archives of Disease in Childhood.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

baby_dreumes_peuter_aan_het_eten.jpgAls je baby toe is aan bijvoeding is het boek 'Eten voor de kleintjes' (voorheen 'Van borst tot boterham) een must om te hebben. Stap voor stap laat Stefan Kleintjes je zien wat je baby allemaal kan eten, wat gezond is, en op welke manier je dit het beste kunt geven. Dit boek sluit perfect aan op de borstvoeding. Dus ideaal als je borstvoeding wilt blijven geven of eventueel wilt (deels) wilt afbouwen. Er staat tevens veel nuttige achtergrondinformatie in over allerlei aspecten van voeding.

GRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.