vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Slaaptips baby|Rust en regelmaat helemaal terug

Rust en regelmaat helemaal terug

Beoordeel dit item
(13 stemmen)

pasgeboren baby op schoot.jpgDe 3R's zijn weer helemaal terug van weggeweest. Wat waren ze ook alweer: Rust, regelmaat en reinheid. Probeer in ieder gevalzo veel mogelijkrust en regelmaat in je drukke leven te passen. Dit zal je baby of kleine kind veel goed doen. Je kunt onderaan dit artikel meer gratis Slaaptips voor je baby aanvragen. Met dit complete overzicht van slaaptips kun je de slaapproblemen van je baby met een zeker gevoel aanpakken. Daarnaast ontvang je ook een tabel met daarin de globale hoeveelheden slaap die baby's van verschillende leeftijden nodig hebben.

Tip: Introduceer in ieder geval rust en regelmaat

In ons drukke leven is het vaak moeilijk om een pas op de plaats te maken na de geboorte van een baby. Een pasgeboren baby heeft extreem veel nieuwe indrukken te verwerken. Probeer daarom onnodige prikkels, zoals veel visite, harde televisie en eindeloze uitstapjes te beperken. Zeker als een baby aan geeft dat het genoeg is.

Je baby heeft behoefte aan rust en regelmaat

Tegenwoordig grijpt men steeds vaker weer terug naar de 3 R's. Vooral rust en regelmaat worden gezien al een oplossing voor onrustige baby's. Maar ook voor baby's die wel overal slapen en nooit ergens last van lijken te hebben, is het goed om regelmatig een middagdutje in het eigen bedje te doen, in plaats van altijd onderweg te zijn. Een baby van werkende ouders heeft al een onregelmatiger ritme. Er zijn immers de werkdagen van ouders, waarop de baby naar het kinderdagverblijf of oppas gaat (of oppas komt aan huis), de dagen waarop één van de ouders thuis is (steeds vaker niet alleen de moeder, maar ook een papadag – overigens heel goede ontwikkeling!) en de dagen waarop beide ouders thuis zijn en er vaak gezamenlijke activiteiten/bezoekjes worden afgelegd. Dat kunnen 7 heel verschillende dagen zijn en dat iedere week!

Vast dagrimte geeft baby gevoel van herkenning

Een baby heeft behoefte aan regelmaat, aan het leren (her)kennen van een dagritme. Probeer daarom een bepaald dagritme aan te houden. De eerste maanden werkt de volgende cyclus vaak goed:

- wakker worden

- voeden

- even gezamenlijk spelen/aandacht geven

- even alleen in de box (niet de eerste weken)

- en vervolgens wakker in bed leggen

Maar ook bijvoorbeeld: 's Ochtends een kort bezoekje, maar wel meestal een middagdutje thuis. En natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen mogelijk.

Reinheid

Over de derde R van reinheid wordt nog wel wisselend gedacht. Over het algemeen zijn we tegenwoordig schoner dan we ooit eerder in de geschiedenis zijn geweest. Natuurlijk is een goede hygiëne belangrijk, zeker voor een pasgeboren baby. Laat bezoek hun handen wassen voor ze de baby vastpakken, hou huisdieren de eerste tijd uit de buurt, kook spenen en flesjes in het begin dagelijks en na een paar maanden regelmatig uit (1 keer per week).

Maar overdrijf het niet. Een baby hoeft niet iedere dag in bad, zeker niet als het huidje van de baby daar niet goed op reageert. 2 à 3 keer in de week is voldoende. Niet al het speelgoed hoeft dagelijks of wekelijks in een heet sopje (tenzij het heel vies is natuurlijk). Ouders die hun kindje naar het kinderdagverblijf brengen, worden vaak vanzelf makkelijker. Daar delen kinderen hetzelfde speelgoed en gaat alles gewoon in het mondje.

Je kunt hier gratis het complete overzicht van slaaptips voor je baby aanvragen!Lees ook:

Slaapritueel: houvast voor je baby

Inbakeren brengt rust

Ken de slaap- en hongersignalen van je baby

Dag- en nacht ritme van je baby

Rust en regelmaat voor je baby superbelangrijk

Huilbaby's: troosten, rust en regelmaat

Tips als je baby de fles weigert

Hoeveel afgekolfde voeding heeft je baby nodig

De ontwikkeling van je baby

Handige tips voor succesvol borstvoeding kolven

Praktijkverhalen Kolven op het werk

Vraagbaak: Eerste voorraad moedermelk opbouwen

Het geheim van het gelukkige Nederlandse kind


 

GRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.