do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|ontwikkeling baby
Over de ontwikkeling van je baby

ontwikkeling baby (6)

Beoordeel dit item
(10 stemmen)
ritme babyEen pasgeboren baby kent nog geen dag- en nacht ritme. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat het slaapritme in de buik vooral werd bepaald door de wiegende bewegingen van de moeder waarop je baby in slaap viel. Dat had dus niets te maken met het licht en donker dat je baby wel al vanaf de zesde maand van de zwangerschap kon zien! Je hebt natuurlijk ook wel gemerkt dat je baby in je buik vaak actief werd zodra jij ’s avonds rustig op de bank ging liggen.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
Uit onderzoek blijkt dat muziek goed is voor de ontwikkeling van (premature) baby’s. Al voor hun eerste verjaardag kan het luisteren en actief meedoen met muziek bijdragen aan hun sociale en communicatieve vaardigheden.

Uit het onderzoek bleek dat vooral de groep baby’s van ongeveer een jaar oud die actief muzieklessen volgde met hun ouders profijt hadden van de lessen. De muzieklessen bestonden vooral uit samen liedjes zingen en samen percussie-instrumenten bespelen. Deze interactieve lessen hadden beduidend meer effect dat passieve lessen waarin uitsluitend naar muziek geluisterd werd.
Beoordeel dit item
(18 stemmen)

baby10maandenoud_ontwikkeling.jpgJe baby is 10 maanden oud

Vanaf deze leeftijd gaat je kindje steeds meer zelf op onderzoek uit. Alles is even nieuw en spannend. Maar jij vindt het waarschijnlijk helemaal niet zo leuk dat hij iedere keer aan de knopjes van de tv of dvd-speler zit. Het woordje ‘nee’ begrijpen kindjes van deze leeftijd prima. Sommige kinderen barsten in huilen uit als ze worden gecorrigeerd. Je kunt het dan proberen op een andere zachte manier uit te leggen. Wees echter wel duidelijk en consequent. Wat echter niet wil zeggen dat kinderen er de volgende keer aan denken. Dat is echt nog te veel gevraagd op deze leeftijd. Zorg er dus voor dat je huis kindvriendelijk en veilig is, zo kan je kindje rustig zijn gang gaan zonder dat je je druk hoeft te maken over de veiligheid van je kindje of over je spullen.

Beoordeel dit item
(10 stemmen)

ontwikkeling_baby_7maanden.jpgJe baby is 7 maanden oud

Je baby weet nu niet alleen wie papa en mama zijn, maar onderscheidt ook vreemden van mensen die hij kent, zoals opa en oma of de buurvrouw. De mensen die hij kent kunnen over het algemeen op een brede lach rekenen. Maar owee als een vreemde ineens te dichtbij komt, dan kan je baby ineens bang worden en het op een huilen zetten. Hiervoor was hij niet zo bang omdat hij dit allemaal nog niet zo door had. Maar daar is nu dus een einde aan gekomen. Lichamelijk wordt je baby in de periode dat hij 7, 8 of 9 maanden oud is een stuk sterker. Baby's kunnen met 7, 8 of 9 maanden goed los zitten zonder hulp. Je baby speelt met z'n eigen voetjes en velen zullen het voor elkaar krijgen om lekker op hun tenen te sabbelen.

Beoordeel dit item
(17 stemmen)

ontwikkeling_baby_5maanden.jpgJe baby is 4 maanden oud

Je baby leert nu om speeltjes vast te houden in zijn handje. Hij kan dit zowel met rechts als met links. Soms lukt het ook om het speeltje naar zijn mond te brengen. Hmmm, dat voelt allemaal reuze interessant aan. De ontwikkeling van je baby verloopt heel snel als hij 4 maanden oud is en dit zal ook nog wel even zo blijven. Iedere dag lijkt hij weer nieuwe dingen te kunnen. Het is belangrijk dat je je baby regelmatig op zijn buik legt. Deze maand leert hij om zijn hoofd goed rechtop te houden terwijl hij op zijn buik ligt.