zo18022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Kinderopvang baby|Wennen op het kinderdagverblijf

Wennen op het kinderdagverblijf

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

baby_wennen_kinderdagverblijf.jpgHet is niet alleen voor je baby wennen voor jou als ouder is het minstens net zo’n grote stap; die eerste keer naar het kinderdagverblijf. Gelukkig is er eerst altijd een kennismakingsgesprek met één of meerdere leidsters van het kinderdagverblijf. In zo'n gesprek krijgen de ouders informatie over de gang van zaken op het kinderdagverblijf. Je zult zien dat de leidster(s) er alles aan zullen doen om jou en je kindje op je gemak te stellen.

 

Daarnaast wordt er natuurlijk veel informatie gevraagd over je baby. Het is immers belangrijk dat zij zoveel mogelijk bijzonderheden over je kindje weten. Uiteraard zijn vooral medische bijzonderheden uitermate belangrijk, maar ook of je kindje een speentje nodig heeft bij het slapen, afgekolfde moedermelk krijgt, wie er gebeld kan worden als je kindje ziek wordt en nog veel meer. 

In ieder geval zullen onderstaande zaken aan de orde komen:

  • voeding
  • slapen
  • spelen
  • sociale vaardigheden
  • allergieën
  • medicijngebruik.
Als de leidster je kindje medicijnen moet verstrekken dien je hiervoor over het algemeen een verklaring voor te ondertekenen. Verder worden er tijdens het kennismakingsgesprek afspraken gemaakt over het wennen op het kinderdagverblijf.

Wennen op het kinderdagverblijf

De wenperiode op het kinderdagverblijf wordt vaak uitgespreid over 2 weken, waarbij de verblijfsduur per keer geleidelijk wordt uitgebreid. Er zal iedere keer een groepmoment bij komen, bijvoorbeeld fruiteten, slapen of broodeten. Door deze momenten langzaam te introduceren geef je je kindje de gelegenheid om deze te verwerken en hieraan te wennen.

Het is voor zowel kind als ouder belangrijk om te ondervinden dat het allemaal goed zal gaan op het kinderdagverblijf. Het kan helpen om iets vertrouwds van je kindje mee te nemen van huis, bijvoorbeeld een knuffel of bij een babytje een gedragen t-shirt van mama. Zo heeft je kindje je toch een beetje bij zich.

Kinderdagverblijfboekje

De meeste kinderdagverblijven nemen dagelijks de tijd om de ervaringen uit te wisselen in een boekje of schriftje. Ook is er aan het begin en einde van de dag meestal wel een minuutje de tijd om even kort de bijzonderheden aan te geven en te horen.
Vertrouwen is natuurlijk iets dat moet groeien. Maar je zult zien dat uiteindelijk je kindje zal wennen aan het kinderdagverblijf of creche en het hier hopelijk naar zijn of haar zin zal hebben.

Lees hier meer over baby's en kinderopvang

GRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.