zo18022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Kinderopvang baby|Vormen van kinderopvang

Vormen van kinderopvang

Beoordeel dit item
(1 Stem)

kinderen kinderdagverblijf.jpgKinderdagverblijven zijn wel de meeste bekende vorm van formele kinderopvang. Er zijn echter meer vormen. Je vindt hier een kort overzicht van de verschillende vormen van formele kinderopvang, waaronder de flexibele dagopvang.

Kinderdagverblijf

Voor kinderen van zes tot acht weken tot een leeftijd van vier jaar. De opvang vindt plaats in horizontale (0 tot ongeveer 2 jaar) of verticale (0 tot 4 jaar) groepen door opgeleide leidsters.

Gastouderopvang

Een flexibele vorm van opvang waarbij het kind wordt opgevangen bij een gastgezin thuis. Deze opvang is geschikt voor kinderen van nul tot twaalf jaar.

Flexibele dagopvang

Een vast aantal dagdelen kinderopvang per week. Deze kan geheel flexibel worden ingevuld afhankelijk van de wensen van de ouders.

24-uurs opvang

Voor kinderen van ouders die in onregelmatige diensten werken. Dit is de meest flexibele vorm van opvang met de mogelijkheid tot dag-, avond- en nachtopvang en zelfs in het weekend. Natuurlijk hangt er aan een dergelijke vorm van opvang een geheel ander prijskaartje dan wanneer je jouw kind bij een gastouder onderbrengt.

Voor al deze vormen van formele kinderopvang kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Hier kun je daar meer over lezen.

Au Pair

Een andere manier om je kind(eren) op te vangen is een au pair in huis nemen. Voor gemiddeld E700 per maand op jaarbasis neemt een buitenlandse jonge vrouw (of man) de voor maximaal 30 uur de zorg van je kind(eren) van je over. Dit is ongeacht het aantal kinderen. Een au pair is flexibel en betrouwbaar en daardoor kiezen steeds meer mensen hiervoor. Je kunt daarover hier meer lezen.

Lees hier meer over baby's en kinderopvang

GRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.