vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Kinderopvang baby|Kinderdagverblijf moet niet-ingeënt kind kunnen weigeren

Kinderdagverblijf moet niet-ingeënt kind kunnen weigeren

Beoordeel dit item
(13 stemmen)
mazelen bij kindHet moet mogelijk zijn voor kinderdagverblijven om ouders te weren die doelbewust hun kinderen niet laten vaccineren tegen kinderziekten als mazelen.

Dat zegt Gjalt Jellesma, voorzitter van oudervereniging Boink, zaterdag in de Volkskrant.
"Kinderen kunnen aan de mazelen overlijden", aldus Jellesma. "Een kinderdagverblijf moet kunnen zeggen dat ze baby's hieraan niet willen blootstellen."
Aanleiding voor de uitspraken is een zaak waarbij een baby uit Den Haag doodziek in het ziekenhuis belandde, nadat op zijn kinderdagverblijf een bewust niet-ingeënt kind met mazelen was geweest.
Jellesma: "Als iemand het recht heeft zijn kind niet in te enten, heb ik als ouder ook het recht mijn baby niet aan dat risico bloot te stellen."
Hij stelt dat in de algemene voorwaarden van kinderdagverblijven is afgesproken dat zij kinderen mogen weigeren die een gevaar vormen voor anderen. De voorzitter vindt dat onderzocht moet worden of de mazelen daar onder kunnen vallen.

Doe hieronder mee aan de discussie hierover. Wat vind jij? Mag je een niet-ingeënt kind weigeren? Vormen deze kinderen een te groot gevaar voor andere baby´s?

Bron: Nu.nl


Lees meer:

Steeds minder kinderen naar de kinderopvang


Regeling ouderschapsverlof en ouderschapsverlofkorting 2014

Vanaf 2016 ook kinderopvangtoeslag peuterspeelzalen

Nederland geeft minste uit aan gezinnen

Kinderopvangtoeslag in 2014 binnen 3 maanden aanvragen

GRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.