za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Kinderopvang baby|Daling gebruik kinderopvang in 2012, maar ouders blijven werken

Daling gebruik kinderopvang in 2012, maar ouders blijven werken

Beoordeel dit item
(6 stemmen)
kinderopvang moedersHet aantal kinderen dat gebruik maakt van de kinderopvang is in 2012 met 4 procent gedaald, maar ouders zijn niet minder gaan werken.

Vorig jaar werkte 71,1 procent van de moeders met kinderen tot 12 jaar, in de eerste drie kwartalen van dit jaar was dat 71,2 procent. Bij de vaders met jonge kinderen was een stijging van 0,2 procent zichtbaar.


Op kinderopvang is de afgelopen tijd flink bezuinigd. De minister houdt de effecten scherp in de gaten, zodat hij op tijd maatregelen kan nemen. Oppositiepartijen hebben al aangegeven de bezuinigingen terug te willen draaien, doordat er nu minder gebruik wordt gemaakt van de kinderopvang is hiervoor al dekking en hoeft dit niet uit andere potjes te komen.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil laten uitzoeken of de daling van het gebruik van kinderopvang komt door de bezuinigingen of dat er andere oorzaken zijn. Bijvoorbeeld doordat ouders werkloos raken of doordat er meer gecontroleerd wordt op rechtmatig gebruik van kinderopvangtoeslag.

Bron: Nu.nl


Lees ook:


Stress en je persoonlijkheid

Iedereen worstel met balans privé en zorg

Moeders vinden werk leuker

Vijftig tinten grijs

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?

Overzicht leukste buitenspeelspelletjes

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvanGRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.