vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Kinderopvang baby
Kinderopvang en je baby

Kinderopvang baby (11)

Beoordeel dit item
(13 stemmen)
mazelen bij kindHet moet mogelijk zijn voor kinderdagverblijven om ouders te weren die doelbewust hun kinderen niet laten vaccineren tegen kinderziekten als mazelen.
Beoordeel dit item
(9 stemmen)
kinderopvangEr gaan steeds minder kinderen naar een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Voor het tweede jaar op rij gaan er minder kinderen naar de kinderopvang.
Beoordeel dit item
(10 stemmen)
debatop2 kinderopvang onbetaalbaar Er wordt flink bezuinigd op de kinderopvang. Per 1 januari 2013 gaan gezinnen met een hoger inkomen honderden euro’s per maand meer betalen voor de kinderopvang. 2 Januari 2013 vond het Debat op 2 plaats onder leiding van Arie Boomsma, hoofdredacteur Sunta Veerkamp was ook uitgenodigd. Tijdens het debat bleek dat de vrijwel alle aanwezigen (ook die met een hoog inkomen) het wel eens zijn met het feit dat de hogere inkomens nog meer moeten betalen voor de kinderopvang, maar zij vinden wel dat er een grens is aan het bedrag dat de kinderopvang mag kosten en de stijging waarmee dit ineens per 1 januari 2013 omhoog is gegaan.
Beoordeel dit item
(12 stemmen)
bezuinigingen op kinderopvang in 2012Helaas bleek 13 december 2012 dat de bezuinigingen van 90 miljoen op de kinderopvang niet van tafel gaan.
Dit is gebleken na overleg tussen coalitie- en oppositiefracties in de Tweede Kamer.

Tijdens de begrotingsbehandeling sociale zaken leek er eerst nog ruimte te bestaan om de bezuiniging van tafel te halen, maar die ruimte is dus toch niet gevonden.
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
kinderopvang moedersHet aantal kinderen dat gebruik maakt van de kinderopvang is in 2012 met 4 procent gedaald, maar ouders zijn niet minder gaan werken.

Vorig jaar werkte 71,1 procent van de moeders met kinderen tot 12 jaar, in de eerste drie kwartalen van dit jaar was dat 71,2 procent. Bij de vaders met jonge kinderen was een stijging van 0,2 procent zichtbaar.

GRATIS ebook Slaaptips voor mijn kindje

    Ja, ik wil graag de gratis Slaaptips voor mijn kindje ontvangen! Tevens ontvang ik de nieuwsbrief vol handige tips en informatie.
    Hierdoor kan alle informatie in de nieuwsbrieven en op de website gratis worden aangeboden.