za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Consultatiebureau
Het consultatiebureau en je baby

Consultatiebureau (3)

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

hielprik_babys_nuttig.jpgSinds het aantal aandoeningen die worden opgespoord met de hielprik bij baby’s met veertien aandoeningen is uitgebreid, is het aantal zieke baby’s dat werd opgespoord fors gestegen. Door de uitbreiding van de hielprik konden 120 extra baby’s voortijdig voor een ernstige ziekte worden behandeld. 

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

baby traan op wang.jpgJe baby krijgt in het eerste levensjaar een behoorlijke hoeveelheid vaccinaties. Vrijwel ieder kind in Nederland krijgt deze vaccinaties via het Rijksvaccinatieprogramma. Deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma is vrijwillig. Ouders bepalen of hun kind de vaccinaties wel of niet ontvangt. Er zijn ouders die vanuit bepaalde (geloofs)overtuigingen hun kind niet willen laten inenten. Zo'n 97% van de baby's krijgt de eerste drie prikken. Ruim 95% volgt het volledige vaccinatieprogramma.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

baby_op_buik.jpgIn Nederland gaat ongeveer 95-98% van de baby's met hun verzorgers naar het consultatiebureau. In het eerste levensjaar van je baby zul je toch wel een keer of 10 komen. Wat kun je van het consultatiebureau verwachten?

Op het consultatiebureau kun je allereerst terecht met vragen die je hebt rondom de ontwikkeling en/of verzorging van je baby. Zeker de eerste maanden is het niet vreemd dat je je regelmatig afvraagt of je het wel goed doet.