do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Tips Werkende Ouders

handige weetjes

felicitas 468x60 gif

Tips tegen zwangerschapsmisselijkheid

zwangerschap_rugpijn.jpgNiets kan de pret van je zwangerschap zo bederven als zwangerschapsmisselijkheid, vooral als die de hele dag duurt en je constant moet overgeven! Ongeveer driekwart van de vrouwen heeft de eerste 3 tot 4 maanden last van zwangerschapsmisselijkheid. Het is niet zeker waardoor deze zwangerschapsmisselijkheid ontstaat. Waarschijnlijk wordt de misselijkheid in het begin van de zwangerschap veroorzaakt door het hormoon hCG, dat door het lichaam in de eerste weken van de zwangerschap in grote hoeveelheden wordt aangemaakt.

Lees meer: Tips tegen zwangerschapsmisselijkheid

Symptomen zwangerschap

zwanger_blij_afstand.jpgAls je zwanger bent, wil je dat graag zo snel mogelijk weten. Het is bovendien zinvol om de symptomen van een zwangerschap te herkennen zodat je de juiste maatregelen kunt nemen, zoals direct beginnen met foliumzuur slikken als je dat nog niet deed en natuurlijk per direct stoppen met roken en alcohol drikken. Verder is gewoon gezond eten en drinken voldoende.

Hier volgt een opsomming van symptomen bij zwangerschap die je al zeer vroeg in je zwangerschap kunt opmerken, echter niet iedereen heeft evenveel van deze zwangerschapssymtomen.

Lees meer: Symptomen zwangerschap

Vlekken in je gezicht tijdens je zwangerschap

zwangerschapsmasker.jpgTijdens je zwangerschap verandert je hormoonhuishouding en hierdoor verandert ook de hoeveelheid pigment in je huid. Je kunt daardoor je tijdens je zwangerschap pigment vlekken in je gezicht en nek krijgen. Het komt vooral voor tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap. Niet iedereen is er gevoelig voor. Helaas weet je dit niet vooraf en dus is het oppassen geblazen met de zon, anders kom je na een dagje strand ineens tot de onaangename verrassing dat je gezicht vol met pigmentvlekken zit.

Lees hier het complete artikel over wat je kunt doen tegen een zwangerschapsmasker.

Lees meer handige weetjes tijdens je zwangerschap.

Lees hier hoe je een zwangerschapsmasker kunt voorkomen

Lees hier wat je wel en niet kunt eten tijdens je zwangerschap

Lees hier of het verstandig is een kattenbak te verschonen tijdens je zwangerschap

Gevaarlijk voedsel tijdens je zwangerschap

zwangere_buik1.jpgHieronder vind je een lijstje van 'gevaarlijk' voedsel tijdens je zwangerschap. Voedsel dat je dus beter een paar maanden kunt laten staan nu je zwanger bent. Zo zijn sommige voedselinfecties namelijk extra gevaarlijk. Besmetting met schadelijke bacteriën in eten is te voorkomen door:

Je navel tijdens je zwangerschap

zwangere_buik_navel.jpgJe buik groeit natuurlijk enorm tijdens je zwangerschap. Door de druk die er van binnenuit op je buikwand komt te staan, kan tijdens je zwangerschap je navel eruit ploppen. Soms voelt de navel pijnlijk aan tijdens de zwangerschap. Dit is normaal, maar kan wel vervelend zijn, zeker als de pijn heftig is.

Lees meer: Je navel tijdens je zwangerschap