wo17012018

woensdag 17 januari 2018

Je bent hier:Home|Tips Werkende Ouders

Belastingtips

felicitas 468x60 gif

Rekenvoorbeeld kinderopvangtoeslag 2012

rekenvoorbeeld_kinderopvangtoeslag_2012.jpgWe laten hier een aantal voorbeelden zien van situatie waarbij de nieuwe regels van de kinderopvangtoeslag 2012 worden toegepast.

Lees meer: Rekenvoorbeeld kinderopvangtoeslag 2012

Nieuwe regels voor kinderopvangtoeslag in 2012

kinderopvangtoeslag_2012.jpgIn 2012 gelden er nieuwe regels voor de kinderopvangtoeslag. Misschien heb je vandaag en gisteren al een brief van de belastingdienst in de bus gehad. Wat betekenen al die nieuwe regels nu precies en moeten we ons nu echt zoveel zorgen maken?

Lees meer: Nieuwe regels voor kinderopvangtoeslag in 2012

Ouderschapsverlof 2012: de complete regeling uitgelegd

ouderschapsverlof_2011.jpgIn dit artikel lees je de regels ouderschapsverlof die gelden in 2012 overzichtelijk op een rij. Verder meer over de verschillende manieren om ouderschapsverlof op te nemen, hoe je kunt profiteren van belastingvoordeel terwijl je ouderschapsverlof opneemt en op hoeveel uur je recht hebt. Kortom het complete overzicht van de regeling ouderschapsverlof 2012 vind je hier!

Lees meer: Ouderschapsverlof 2012: de complete regeling uitgelegd

Ouderschapsverlofkorting 2012 wellicht voor het laatst?

stapel_munten.jpgDe ouderschapsverlofkorting blijft in 2012 gelukkig bestaan. De ouderschapsverlofkorting heeft dit jaar de bezuinigingsplannen van dit kabinet overleeft. Mogelijk wordt de ouderschapsverlofkorting in 2013 alsnog afgeschaft. Andere kindregelingen worden wel afgeschaft of versoberd in 2012.

Lees meer: Ouderschapsverlofkorting 2012 wellicht voor het laatst?

Werkende ouders onbekend met inkomensafhankelijke combinatiekorting (iack)

werkende_ouders_combinatiekorting_iack.jpgDe inkomensafhankelijke combinatiekorting (iack) is bedoeld als een tegemoetkoming voor werkende ouders met jonge kinderen. Hierdoor wordt het voor ouders met kinderen aantrekkelijker om betaald werk te accepteren. Deze inkomensafhankelijke aanvullende combinatiekorting (iack) is enkele jaren geleden ingevoerd, maar het blijkt dat ook nu nog veel werkende ouders onbekend zijn met deze inkomensafhankelijke combinatie korting (iack).

Lees meer: Werkende ouders onbekend met inkomensafhankelijke combinatiekorting (iack)