vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Baby|Borstvoeding|Baby|Alles over borstvoeding geven

Alles over borstvoeding geven Borstvoeding en werk

Tips voor als je baby de fles weigert

baby_weigert_fles.jpgSommige borstvoedende moeders komen vlak voordat ze weer aan het werk moeten tot de onaangename ontdekking dat hun baby de fles weigert. Sommige baby's zijn echt hardnekkige flesweigeraars. Dit is ook niet zo vreemd als je het bekijkt vanuit je baby. Wat wil je liever? Bij mama aan de borst, lekker warm en intiem precies zoals je gewend bent of een rare speen in je mond waarmee je niet weet wat je ermee moet. Logisch toch, dat je baby geen fles wil.

Lees meer: Tips voor als je baby de fles weigert

Kolven op het werk: praktijkverhalen

kolven_op_het_werk_praktijkverhalen.jpgStraks is het zo ver: kolven op het werk. Je wilt je graag voorbereiden en weten wat je te wachten staat. Daarom volgen hier een aantal praktijkverhalen van vrouwen die op het werk hebben gekolfd, echter niet met de bedoeling representatief te zijn. Meestal wordt het kolven van borstvoeding goed geregeld tussen werkneemster en werkgever, zoals de wet ook voorschrijft. Soms blijkt het echter in de praktijk lastig te regelen. Hier lees je een aantal verschillende praktijksituaties die vrouwen echt hebben meegemaakt. Soms in positieve zin, soms wat minder positief. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Bereidt je gewoon goed voor op de rechten die je hebt als kolvende vrouw!

Lees meer: Kolven op het werk: praktijkverhalen

Regelgeving borstvoeding en werk

baby_krijgt_borstvoeding.jpgWanneer je na je kraamverlof weer aan het werk gaat, kun je gewoon borstvoeding blijven geven. Je werkgever is namelijk wettelijk verplicht om jou tijd en ruimte te geven voor het geven van borstvoeding of voor het afkolven van de moedermelk. 

Lees meer: Regelgeving borstvoeding en werk

Voordelen borstvoeding

baby_krijgt_borstvoeding.jpgBorstvoeding is de beste voeding voor je baby. Volledig afgestemd op de behoefte van je kleintje. Nooit te veel en altijd bij de hand. Altijd goed op temperatuur en vol goede immuumstoffen. Maar daarnaast blijkt uit heel veel onderzoeken datop de lange termijn borstvoeding veel gezondheidsvoordelen biedt aan je baby. Deze voordelen zijn groter naarmate je baby langer borstvoeding heeft gekregen.

Lees meer: Voordelen borstvoeding

Tips voor succesvol kolven

alle_borstkolven.jpgIedere moeder die borstvoeding geeft en weer aan het werk gaat, krijgt ermee te maken. Het afkolven van moedermelk. Hoe werkt dit en wat zijn handige tips om het makkelijker te maken en zo de slaagkans te vergroten? Hier volgt een overzicht van tips uit de praktijk.

 

Lees meer: Tips voor succesvol kolven